[PONT] cum sa vezi videoclipurile automat in format HD pe YOUTUBE

Youtube este unul din cele mai populare site-ul din worldwideweb, mai exact este pe locul…

Youtube este unul din cele mai populare site-ul din worldwideweb, mai exact este pe locul 3 mondial la numarul de vizite comform Alexa.com, alaturi de Google, Facebook ….
De la ziua lansarii Youtube a crescut cat altii in ani de zile. Popularitatea site-ului Youtube este atat de mare ca nu te poti concepe existenta internetului fara el. Este, cum se spune acum, un site viral.

Asadar, banuiesc ca ai observat ca exista un mic mic impediment atunci cand folosesti un calculator foarte bun sau cand monitorul tau este unul de o rezolutie mare, ori cand televizorul tau LED functioneaza pe post de monitor: videoclipurile ai tendinta de a incepe cu o rezolutie de 360p, o rezolutie foarte proasta chiar si pentru un televizor normal, de inainte sa apara HD.

Si cum exista foarte multe persoane inteligente, s-a gasit imediat o solutie astfel incat sa iti poti selecta de inainte in ce formate doresti sa incarce videoclipurile Youtube, by default, format HD.
Astfel am gasit solutiile pentru Chrome si Firefox.

[box]

CHROME – AUTO HD PENTRU YOUTUBE [free]

[/box]

AUTO HD PENTRU YOUTUBE este o extensie pentru browserul Chrome ce detecteaza cand te uiti la un videoclip Youtube si automat seteaza rezolutia preferata de tine, HD. Extensia este una foarte mica si nu consuma resurse semnificative astfel incat sa-ti incetineasca navigatul.
Nu neglija un aspect, aceasta extensie este NUMAI pentru youtube.

Sunt trei lucruri de avut in vedere :
1. Instalarea : Instalarea extensiei AUTO HD PENTRU YOUTUBE se face din Chrome Web Store.
2. Schimbarea rezolutiei (optiunile valabile sunt 240p, 360p, 480p, 720p si 1080p, unde 720p este calitate HD iar 1080 este FULL HD )
3. Schimbarea marimii playerului. La rularea videoclipului dupa cum bine stiti exista 3 tipuri : normal, extins si Full Screen. ATENTIE ! Daca selectati 720p sau 1080p este recomandat sa folositi playerul extins sau full screen.

[box]

FIREFOX – YOUTUBE HIGH DEFINITION [free]

[/box]

YOUTUBE HIGH DEFINITION este un addon simplu care iti permite vizualizarea automata a videoclipurilor de pe youtube in format HD sau FULL HD.
Are in fapt aceleasi proprietati ca si AUTO HD PENTRU YOUTUBE pentru Chrome, doar ca aceast addon este doar pentru utilizatorii FIREFOX.
Asadar, daca esti utilizator fidel Firefox si doresti sa vezi filmele de pe Youtube la o calitate sau o dimensiune specifica descarca YOUTUBE HIGH DEFINITION.

CUVANT DE FINAL : Sper ca v-a fost foarte util acest pont. Poate dati un share in semn de recunostinta. Ori poate un like pe facebook. Apreciez orice comentariu legat de acest pont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.