Pixelmator – Editor de imagini pentru utilizatorii de MAC

Inca de la aparitie, in 2007, Pixelmator s-a dovedit un program de editare imagini, pentru…

Inca de la aparitie, in 2007, Pixelmator s-a dovedit un program de editare imagini, pentru utilizatorii de MAC, ce poate inlocui cu succes programul Photoshop. Ba chiar se spune ca este Photoshopul utilizatorilor de Mac 🙂

Probabil cea mai buna schimbare la Pixelmator o reprezinta versiunea de 64-bit ce imbunatateste substantial performantele.
Pixelmator este compatibil cu peste 100 de formate de fisiere incluzand PSD, TIFF, JPEG, PNG, PDF si EPS, deci nu o sa aveti probleme in deschiderea fisierelor de orice fel cu Pixelmator. De asemenea poate salva fisierele in o sumedenie de formate.

Pixelmator ofera utilizatorilor de Mac ce doresc sa foloseasca un program de editare imagini o versiune gratuita, free, pentru 30 de zile. Descarca gratuit acum si incearca Pixelmator.
Primul lucru pe care-l veti remarca la Pixelmator va fi interfata eleganta si utila specifica utilizatorilor Mac. Spre deosebire de Photoshop nu exista nicio fereastra de incadrare.
In schimb, sunteti intampinati cu bare de instrumente mobile pe care sunteti liber sa le aranjati asa cum doriti.

In stanga aveti instrumentele necesare pentru editarea de imagini personale. Pixelmator va ofera 4 varietati de instrumente : “Rectangular Marque tool, Elliptical Marque tool, Lasso tool, Polygonal Lasso tool and the Magic Wand”. In plus, la Pixelmator veti primi si un set de instrumente de pictura freestyle “Pencil, Brush, Eraser, Magic Eraser, Paint Bucket tool and Gradient tool”. Sa nu uit, instrumentul de editare Clone Stamp este si el insclus. Nu putea lipsi din Pixelmator fiind un instrument des folosit in editarea de imagini.

pixelmator editor de imagini pentru utilizatorii de Mac. Varianta Photoshop pentru Mac

Daca va uitati in dreapta vedeti ceva ce seamana cu o paleta de layere. De fapt asta si este. Pixelmator este un editor de imagini ce foloseste layer. La fel ca si Photoshop, Pixelmator va permite sa ajustati intensitatea layere-lor, creati clips si layer masks sa ordonati layere-le.

In privinta corectarii de imagini, Pixelmator este la fel de priceput ca Photoshop. Are toate instrumenele puternice de adjustare ca “Levels, Curves, Exposure, Colour Balance, Channel Mixer, Colour Replacement, Hue si Saturation si bineinteles, Brightness and Contrast”.

Pentru editarea fotografiilor, imagini personale, puteti folosi cu incredere Pixelmator pentru Mac.

O noutate in ceea ce tine de Pixelmator este posibilitatea de a exporta imaginile editate direct pe Facebook, Picasa and Flickr.

Pixelmator suporta cele mai populare formate si permite foarte usor exportarea lor in formate gen JPEG, PNG, TIFF, PSD si PDF cu un singur click. Totusi, ceea ce nu stiti sunt restul formatelor pe care Pixelmator le suporta : WEBP, GIF, PICT, ART, AVI, AVS, BMP, DNG, DOT, DPX, EPDF, EPI, EPT, FAX, FIG, FITS, FPX, GPLT, JP2, MAN, MONO, MNG, MPEG, M2V, MPC, MSL, MTV, MVG, OTB, PCL, PCX, PDB, PDF, PFA, PFB, PGM, PICON, PIX, PNM, PPM, PS, PS2, PS3, PTIF, PWP, RAD, RLA, RLE, SCT, SFW, SGI, SUN, TGA, TIM, TTF, UIL, UYVY, VICAR, VIFF, WBMP, WPG, XBM, XCF, XPM.

Daca folositi Pixelmator pentru pictat, desenta si nu pentru editare de imagini trebuie sa stiti ca suporta integrarea unei tablete grafice.

[learn_more caption=”DOWNLOAD”]
Descarca gratuit Pixelmator – Editor de imagini pentru utilizatorii de MAC

[/learn_more]

1 thought on “Pixelmator – Editor de imagini pentru utilizatorii de MAC

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.