Jaguar E-type XKRS cadou aniversar

Rate this post Anul acesta se implinesc 50 de ani de cand s-a lansat Jaguar…

Rate this post

Anul acesta se implinesc 50 de ani de cand s-a lansat Jaguar E-Type, una din cele mai emblematice masini ale industriei britanice. Iar cei de la Jaguar au lansat o editie speciala din actualul lor coupe, XKR.

Noul produs de la Jaguar se numeste XKRS si se distanteaza de luxul GT-urilor produse de constructorul britanic la ora actuala si se apropie de domeniul supercar. Cu o greutate mai redusa si o putere majorata, noul XKRS, va atinge 100km/h in 4,5 secunde, iar viteza maxima atinge 300km/h.
Chiar daca nu este cea mai rapida masina marca Jaguar produsa vreodata, totusi este cel mai rapid Jaguar al momentului. Motorul un V8 de cinci litri cu injectie directa de benzina. Este derivat din propulsorul restului gamei Jaguar, dar beneficiaza de un sistem nou de gestiune a motorului. Reuseste sa dezvolte cu 50 CP mai mult decat restul gamei, adica 550CP. Cuplul motor a ajuns la 680Nm.
La exterior se disting liniile mai agresive ale modelului, alta capota a motorului si un spoiler fata redesenat. Ca aspect se vor remarca din exterior jantele de 20 inchi si farurile cu LED-uri. Cutia de viteze este tot automata dar beneficiaza de un soft ce-i permite schimbari mai rapide. Scaunele anatomice tapitate in piele vor asigura suficient confort ocupantilor. Anvelopele sunt marca Pirelli P-Zero.
Noul XKRS este capabil de 300 Km/h dar pentru multe circuite aceasta valoare este prea mare.

Vezi imagini cu noul Jaguar XKRS

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.