Google Pixel 3 şi Pixel 3 XL au fost prezentate oficial

4.5/5 - (2 votes)

Mult aşteptatele Google Pixel 3 şi Pixel 3 XL au fost lansate în mod oficial, confirmând cam tot ceea ce ştiam deja despre hardware-ul acestora. Surprizele au fost însă pe partea de software, Google pregătind o serie de funcţii dedicate noilor telefoane, atât pentru a îmbunătăţi performanţa la capitolul foto, cât şi pentru utilizarea de zi cu zi, unde sunt acum disponibile mai multe funcţii bazate pe AI.

Pixel 3 – Specificaţii tehnice

Pixel 3, modelul de bază, este pentru prima dată livrat cu un panou OLED de 5,5” pe format 18:9 FHD+, acesta fiind doar o versiune mai mică a modelului XL, fără compromisuri la nivel hardware. Vorbim despre o configuraţie cu chipset Snapdragon 845, 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă, Bluetooth 5.0 şi difuzoare stereo pe partea din faţă. Google se laudă cu un nou cip de securitate numit Titan M, similar cu ceea ce Apple numeşte „secure enclave”, care stochează informaţiile personale precum parole şi cheile pentru criptare local, fără să poată fi accesate din altă parte.

În partea de sus, Pixel 3 vine echipat cu un sistem de două camere foto frontale, ambele cu senzor de 8 megapixeli. Unul captează imagini „normale”, în timp ce al doilea beneficiază de un unghi mai deschis, pentru a realiza autoportrete de grup. Carcasa este acum realizată din sticlă pe ambele părţi, pe spate fiind inclus şi un modul de încărcare wireless. De asemenea, acestea sunt primele telefoane Google Pixel rezistente la apă conform standardului IP68.

 

Camera principală de 12 megapixeli beneficiază de un singur senzor, însă acesta poate realiza cam toate funcţiile pe care le-am văzut pe alte telefoane, precum mod portret, mod nocturn şi un zoom îmbunătăţit de AI. Cum se comportă aceste funcţii în realitate, vom afla însă când telefoanele ajung pe piaţă.

Evenimentul de lansare pentru Pixel 3 şi Pixel 3 XL de la Google a avut loc pe  9 octombrie, la New York.

CITESTE TOT ARTICOLUL PE GO4IT.RO

CUMPARA DE PE EMAG

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.