Cum sa cumperi un domeniu deja inregistrat

Rate this post

Sa iti alegi si sa-ti inregistrezi numele de domeniu este unul din aspectele critice atunci cand doresti sa apari in mediul online. Domeniul ales de tine trebuie sa fie indeajuns de atragator cat sa aiba impact vizual, sa evoce afacerea ta, astfel incat sa fie usor de memorat, de tinut minte.

Ce e de facut totusi in momentul in care ai gasit numele de domeniu perfect, ti-ai ales pana si hostingul, dar concluzionezi ca domeniul perfect gasit de tine este deja inregistrat de altcineva !? Prima varianta este desigur sa te orientezi catre alte extenzii de domeniu precum .biz sau .net, .com, .ro

Daca totusi nu vrei sa renunti la domeniul ales de tine, chiar daca el este deja inregistrat trebuie sa stii ca exista o „piata” de vanzare a domeniilor cumparate si scoase la vanzare.

Domeniile deja inregistrate dar fara un site in spate sunt deseori cumparate de speculanti, urmaresc producerea unui profit de pe urma vanzarii lor sau unii dintre ei urmaresc infectarea utilizatorilor la accesarea si descarcarea de fisiere (folosesc nume de domenii foarte apropiate sau derivate ale unor site-uri de prestigiu in care ai incredere). Din fericire s-a inceput o campanie foarte serioasa impotriva acestora si suntem pe drumul cel bun.

Mai jos ai un grafic profesional facut de catre cei de la whoishostingthis.com despre cum sa cumperi un domeniu deja inregistrat.

How to Buy a Domain Name That’s Already Registered - Via Who Is Hosting This: The Blog

Sursa: WhoIsHostingThis.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.