Aplicatii utile pentru pasionatii de ciclism

Rate this post

Odată cu răspândirea telefoanelor inteligente au apărut o sumedenie de aplicaţii pentru toate sporturile. Cicliştii începători sunt de multe ori bulversaţi de aceasta avalanşă tehnologică şi nu ştiu ce să aleagă. Haideţi sa vedem care sunt cele mai bune aplicaţii de smartphone pentru ciclism.

Wahoo Fitness: Workout Tracker – cel mai mare avantaj al acestei aplicaţii este faptul ca se poate conecta cu orice alt dispozitiv. Se conecteaza rapid si usor cu senzorii Bluetooth, senzorii de viteza si cadenta, cu powermeter si cu senzorii ANT+. Wahoo Fitness lucreaza cu orice site (Strava, mapMyFitness, Training Peaks, MyFitnessPal) si poate exporta datele in cinci formate diferite. Aplicatia este foarte generoasa, cu opt pagini diferite ce pot fi customizate dupa bunul plac. Viteza, distanta, puterea, cadenta, pulsul, toate sunt la indemana si pot fi folosite cu usurinta. Dezavantaj : harta GPS poate consuma resurse generoase din bateria telefonului.

Wahoo Fitness aplicatie smartphone ciclism

Cyclemeter GPS – Cycling Running and Mountain Biking Ride Tracking
Aceasta aplicatie transforma telefonul intr-un adevarat ciclocomputer, e nevoie doar de un suport pentru ghidon. Este similar cu Wahoo iar in plus ofera si o functie de analiza a antrenamentului. Cu Cyclemeter nu e nevoie de inregistrare pe un site anume, deoarece toate datele sunt stocate in memoria smartphonului. O harta de la Google Maps va ajuta pe terenurile necunoscute. Se poate seta dinainte durata antrenamentului, recordul de doborat, cadenta si pulsul maxim, si durata si numarul intervalelor. Datele de pe Cyclemeter se pot uploada usor pe Strava, Facebook, Twitter si alte platforme similare. Cyclemeter GPS este disponibil doar pe iTunes.

Cycling Running and Mountain Biking Ride Tracking aplicatie smartphone ciclism

Map My Ride GPS Cycling Riding
Aceasta aplicatie seamana mult cu Cyclemeter dar beneficiaza de suportul unei platforme online cu o multime de harti si trasee. Pe langa obisnuitele functii de rutare, mai ofera si posibilitatea urmaririi dietei, greutatii si ai altor parametri personali. MapMyRide lucreaza cu orice dispozitiv cu Bluetooth si ANT+ si include o optiune cu cele mai populare trasee. Varianta premium face si planuri de antrenament, ofera optiuni avansate pentru trasee, precum si urmarire live.

Map My Ride GPS Cycling Riding aplicatie smartphone ciclism

Strava
Frumusetea Strava sta in modul de folosire. Strava se porneste, telefonul se baga in buzunar si se porneste in tura. Tot traseul este inregistrat, cu distanta, viteaza, segmente si alti parametri. Dupa tura traseul este uploadat si este comparat cu al celorlalti competitori. Se pot face analize si comparatii ale antrenamentelor anterioare. Strava este similar oarecum cu platformele de socializare tip Facebook. iti poti urmari prietenii din lista si poti vedea ce ture au facut si ce performante au obtinut. Se pot posta comentarii si aprecieri si se pot uploada poze in legatura cu antrenamentul.

Strava aplicatie smartphone ciclism

Endomondo Running Cycling Walk
Singurul antrenor personal veți avea vreodată nevoie se potrivește chiar si în buzunar. Fie că sunteți alergare, ciclism, mersul pe jos, caiac, sau ceva cu totul diferit, noi vă motivați, și cel mai important – sa te distrezi.
Rute, statistici de înregistrare și partaja antrenamentele – toate de la o aplicație simplă. Alăturați-vă celor 25 de milioane de utilizatori.

Endomondo Running Cycling Walk aplicatie smartphone ciclism

Mai puteti incerca si RunTastic

Runtastic aplicatie smartphone ciclism, mountain bike, running

Toate aplicatiile prezentate aici sunt gratuite si sunt disponibile si pentru Android si pentru iPhone, cu exceptia Cyclemetre care suporta doar iPhone. Totusi unele functii mai avansate se obtin doar contra cost, asa-numitele versiuni Premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.